Mormor

SEKRETÄREN MORMOR

Sekretären är en bortglömd möbel från en svunnen tid som får nytt liv med anpassningar för nutiden. Min sekretär Mormor som jag ritat för SMDdesign presenteras i monter B04:15 på Stockholm Furniture Fair.

Skrivskivan hålls uppe med en vajer som automatiskt dras in i en skena när skivan fälls upp. Den nedre hyllan är anpassad att rymma en bärbar dator. Strömsladdar kan dras in i sekretären genom en diskret lucka i underkant. Sidofacket har måtten av en A4-pärm i höjd och djupled.
Hurra för nutid!

 

dgv

De Gamlas Vänner i Arkitektur

Bostadsprojektet De Gamlas Vänner som jag och mina kollegor på Joliark har ritat är publicerat i Arkitektur 8-2012. Projektet består av fyra hus längs med Gamla Tyresövägen i Enskede, inte långt ifrån dess korsning med Sockenvägen och huvudentrén till Skogskyrkogården.
Fasaderna är utförda i 3 mm varmförzinkat plåt med tydlig horisontell mönsterverkan. De större fönstren utförs fasta med stålram och glas i liv med fasadplåten, vilket kontrasteras med betsade och oljade fönster i djupa fönsternischer.

Pinterest

PINTEREST

Jag har nyligen upptäckt Pinterest som är en fantastisk inspirationskälla. Istället för att spara ner bilder som jag hittar på internet till min datorn sparar jag dom på min anslagstavla i Pinterest, där kan jag dessutom följa andra.

Om ni vill följa mig så gör ni det här.

Carl

KONST MÖTER DESIGN

På årets möbelmässsa i Stockholm visades mina Manhattan i ett konstprojekt i samarbete med konstnären Peter Sköld. Utställningen fick många besökare och kungligt besök. Nu väntar galleriturné.

Molekyl_smd

MOLEKYL

Idag skriver DN Bostad om mina nya väggkrokar Molekyl som jag har formgivit åt SMD-design.

Likt molekyler bildar krokarna mönster på väggen. Mosaikartat kan man med flertalet färger kombinera sitt egna unika mönster med krokar som klättrar i olika nivåer.

 

Frank

NYHETER PÅ MÖBELMÄSSAN

Idag började Stockholm Furniture Fair och jag måste erkänna att det finns riktigt mycket bra att se.

I år har jag flera nyheter hos SMD-design.
Frank är en möbelserie med strama linjer och tydlig karaktär. Sitsen är gjord av ett kraftigt och vattenavvisande gummiband som fästs i stålramen. Detta gör att sittmöblerna lämpar sig lika bra ute som inne.

 

furnitre_fair_logo

FURNITURE FAIR 2012

Nästa vecka är det dags för årets möbelmässa i Stockholm. I år har jag inlett ett nytt samarbete med SMD som kommer att visa nyheter som jag har ritat i monter A09:28.

forlorad_varld

JAG ÄR EN FÖRLORAD VÄRLD

Nu är det hög tid att skicka vidare jordgloben som jag fick av en trevlig herre på Södermalm i våras. Den väntar snällt vid Nytorget i Stockholm med texten ” Jag är en förlorad värld. Får jag bo hos dig?”

Bergshamra_vattentornet

FÖRORT

Jag och min mor ska göra studiebesök och betygsätta alla Stockholms förorter.
Första utflykten gick med röda linjen mot Bergshamra eftersom min mor läst att det skulle finnas ett idylliskt koloniområde där. Jag tror att vi gick väldigt fel för det enda vi hittade var ett gigantiskt vattentorn. Något idyll hittade vi inte.
Jag älskar vattentorn och betong så jag var glad resten av dagen.

Jacob_Fellander

JACOB FELLÄNDER

Jag bara måste se utställningen på Fotografiska.

Med Stockholm som utgångspunkt har Jacob Felländer genomfört ett fotografiskt experiment. Under tolv dagar besökte han i tur och ordning New York, Los Angeles, Hong Kong, Bombay, Dubai och Paris med intentionen att fånga världen på ett enda negativ. Genom en speciell teknik med en modifierad analog kamera har det varit möjligt att exponera och samtidigt vrida fram filmen en centimeter i taget. Resultatet är ett panorama där städerna flyter in i varandra i kronologisk ordning och där detaljer framträder i det visuella bruset med en etsande intensitet.